树干与流线的完美结合-Guido-Nincheri公园景观设计 ...

系统分类: 景观设计作品 景观设计

设计师:Valpe

风格:现代 / 属性:暂无 /
版权:学习欣赏评论_原版权归原作者所有 / 项目地:加拿大 / 设计企业(团队):civiliti / 完成时间:2017 / ©发表于 2018-12-24 14:51:32
29988 热度


Guido-Nincheri公园景观设计项目还设有由魁北克市捐赠的艺术装置,以此纪念蒙特利尔的周年庆。艺术家Jean-Robert Drouillard的装置作品由四根立柱组成,立柱的顶端是身着网球制服的男女塑像,制服背面的数字代表着蒙特利尔历史上的重要日期。在景观设计师和艺术家的协作下,这件艺术作品与公园的整体景观实现了动态的融合。
Guido-Nincheri公园如今已成为这座小型高密度街区与规模更大的“生命空间”场馆之间的一处活跃的过渡区域。新的公园代替了原本繁忙的交通路口,很快便获得了附近居民的喜爱和认可。




Guido-Nincheri公园景观设计项目的灵感来源于被纵向切割的巨大树干。贯穿整个公园场地的波浪起伏的红色线条宛如从树木体内流出的汁液,树干上的“结点”则变成公园里椭圆形的花池和座位。公园里弧形的路墩定义出“树干”的外部边界,在强烈的红色线条和更为细致的路面图案之间形成适宜的过渡。
从Guido-Nincheri公园景观设计项目方案的平面示意图中可以看出呈线性延伸的水槽和路面肌理,它们可以将雨水导入公园内的蓄水池。Guido-Nincheri公园景观设计项目植物的种植、材料肌理和座椅元素的整合经过了细致的研究,环境灯光则使公园的新旧特征得到了准确的强调。



Guido-Nincheri公园以意大利出生的艺术家Guido Nincheri的名称命名,是大规模城市规划项目中的一部分,Guido-Nincheri公园景观设计项目包括植物园的入口区域扩建,以及对繁忙交通路口的彻底改造。Guido-Nincheri公园景观设计项目还将成为备受欢迎的生命科学展示场馆“生命空间”的具有象征性的大门。

One of these was a new park located only steps away from the city’s Botanical Garden and its iconic Olympic Stadium. Named after Italian-born artist Guido Nincheri, the park was part of a much larger urban scheme, which included the widening of the Botanical Garden’s entrance and the radical transformation of a busy traffic intersection. It was also designed as a symbolic gateway to Espace pour la vie (Space for Life), a highly popular cluster of facilities dedicated to life sciences exhibitions.
The Parc Guido-Nincheri features an artistic installation bequeathed by Quebec City to commemorate Montreal’s anniversary. Artist Jean-Robert Drouillard’s installation took the form of four columns supporting figures of young men and women dressed in baseball uniforms. Numbers inscribed in the back of the figures refer to important dates in the history of Montreal. The architects collaborated with the artist to insure a dynamic integration of the columns within the overall pattern.
The narrative was first explored in schematic drawings showing the linear movements, the patterns and the meandering surface gutters that channel rainwater to the park’s catchment basins. The integration of vegetation, textures and seating elements was carefully studied as was the ambience lighting meant to put subtle emphasis on the park’s new and existing features.

The Parc Guido-Nincheri has become a lively transitional space between high-density low-scale neighborhoods and the more imposing metropolitan-scale facilities of Espace pour la vie. The park, which replaced a busy intersection, has quickly gained the approval of the surrounding community.
For the firm civiliti, the prime source of inspiration was the image of a tall tree trunk, cut lengthwise and laid on its side. Undulating red lines running through the entire length of the site allude to the sap flowing up the trunk. Knots are transposed into raised oval planters and seating areas. Curvilinear borders and low walls, defining the trunk’s outer limits, create a transition between the strong graphics and the subtler paving pattern suggestive of bark.


本作品中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
作品人气
29988
浏览:29988次 收藏:33次 评论:0次
喜欢:0

湖北省 / 效果图设计师
2018-12-24 14:51:32 发布

快速回复 返回顶部 返回列表