泰国曼谷东郊森林公园景观规划设计

系统分类: 景观设计作品 景观设计

设计师:Nradlykl

风格:东南亚 / 属性:暂无 /
版权:学习欣赏评论_原版权归原作者所有 / 项目地:泰国曼谷 / 设计企业(团队):Landscape Architects of Bangkok / 完成时间:2015 / ©发表于 2016-12-22 21:11:23
53359 热度


泰国曼谷东郊森林公园景观规划设计项目坐落于曼谷东部边缘的郊区Prawet,过去清淤留下的浅坑已成为了非法垃圾堆填区。景观设计师们在这个森林公园生态修复项目中加入了户外展览空间元素,希望借此机会教育民众本地森林生态的相关知识,唤醒他们的环保意识。曼谷东郊森林公园项目地块面积约两公顷荒废土地被回收利用,通过大量种植本土低地热带植被,将其重塑为足以应对城郊扩张趋势、城市热岛效应与洪水淹没区发展的综合性绿地。



森林公园景观规划设计项目的土方设计不仅成为了场地全新生态系统的基础,同时,沿着高低错落台地所种植的种类繁多的植被也进一步提升了森林以及其林冠的观赏性。景观设计师为了创造多样化的森林生态系统,以幼苗种植技术创造低地龙脑香科树木生长的最佳环境,并且由景观建筑师、森林生态学家与施工团队合作设计、建造的台地具有多孔性,能够保持土壤内的空气含量,根据植被的演替速率和灌溉水源条件,做出了相应的植被群落的分布和搭配。





景观设计师凭借起伏台地塑造而成的瀑布溪流,以及空中步道、眺望塔、展览中心的碳中性设计,如同大地艺术般的室外展览区中,不断发展、变化的景观让游客的每一次到访都有着截然不同的空间体验。



The planting design intent also looked to create a forest canopy of multiple layers that could be controlled through monitoring of plant coverage, moisture levels and nutrient levels. Maintenance of the site will look for the forest to manage itself, as no management is the best management. However, as the forest matures, a practice of rotational forestry through predictive-modeling or forecasting of its succession will be implemented as the continuously on-going project evolves over generations to come.
The earthwork design, serves as the backbone of the site’s new ecology, but also aims to improve the aesthetics of the forest and its canopy by the plant variety changes along the cross-section of the elevated berms. Control of the canopy and density of planting is crucial to the ambience and design intent of the landscape architects to create a forest of seclusion for visitors to escape from the concrete jungles of Bangkok and spend a few hours in the tree wilderness.
A natural wilderness that provides an educational and fun experience that could perhaps inspire urbanites to plant saplings and grow a forest in their own backyard.

本作品中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
作品人气
53359
浏览:53359次 收藏:18次 评论:5次
喜欢:0

居住地 / 景观设计师
2016-12-22 21:11:23 发布

快速回复 返回顶部 返回列表