立交桥下部设计空间-屋顶广场 |景观规划案例 ...

系统分类: 景观设计作品 景观设计

设计师:luower1

风格: / 属性: /
版权: / 项目地:- / 设计企业(团队):- / 完成时间:- / ©发表于 2020-11-9 14:14:48
2277 热度
HG-Architecture:首尔市目前正倡导开发利用立交桥的下部空间,为当地社区创造公共空间,而这在空间不足的城市中来说,一般是无法直接使用的。我们这个项目作为试点项目,旨在通过改造阴森荒凉的地下通道来改善该地区居住环境和城市景观,打造一个充满生机和活力的公共空间。( s4 O$ n- E8 }0 q2 Z4 z: a7 W  F
- _0 `! t4 z8 j8 V; |$ l" u  j3 w
HG-Architecture:The city of Seoul is in the process of creating a public space for local community to use in the area by utilizing the lower space of the overpass, which is relatively unusable in cities with insufficient space. This project is a pilot project, and it is a project to improve the living environment and urban landscape of the region by changing the underpass, which was shadowy and desolate, a lively and vibrant environment.# w1 H1 W& s: V" Z

7 I1 l* ^& K! E, Z
3 d* `" Z0 V. {1 m0 q( n© Kyungsub Shin5 `- h# J; a  S1 U8 w# A1 B9 ?
20200715173225523.jpg - X' W: b. ?# `$ P/ d6 m' q" @7 a: q
© Kyungsub Shin 3 c$ ?! v/ Y1 W% w2 `% h2 ]
本设计项目plan,Imun-立交桥下部设计空间,是一种由铁路立交桥与公路立交桥交叠重合形成的大型基础设施下部设计空间。这里的城市规划设计设计空间和周围街道都被立交桥给隔断了,它们之间的终点也被隔离开来,形成了一个仿佛时间都在这里停止的静僻设计空间。该设计项目在城市规划设计中这样一个闲置的地方,通过使用建筑设计中的“屋顶”设计元素,将原本不相连的外围设计空间连接了起来,旨在成为当地社区的中心,创造各种历史人文和体育活动的社区设计空间。! {, q: H7 ~& ]  t

( i, f+ J: T6 s0 {/ {8 g
* Y7 e0 d- k# o/ M& I! r3 Z: _# J▼改造后的屋顶设计空间将原本不相连的外围设计空间连接了起来 Through the architectural element- ‘The Roof’ to connects the disconnected periphery.
" l2 d" D" I7 _( M( Y5 A 20200715173230673.jpg
. ]# D: o" K" X) p# |0 o& K$ M1 u- [7 H( K5 O' K: o- Z
- {  Y9 Q6 ]6 l3 ~% r" e
© Kyungsub Shin▼plan现已成为当地社区的中心,为参与者们提供了各种历史人文和体育活动设计空间 This project has become a center of local community as a community space for various cultural and sports activities.
* e% `8 X) j- H. |/ W! x0 i 20200715173308244.jpg
0 b1 e3 q, M  {$ N- W9 N. c9 r© Kyungsub Shin
; A$ ?1 e. K2 v, Z 20200715173303254.jpg
9 u6 f& ~% l$ B© Kyungsub Shin9 s' k" H! Q! h6 Q6 o: b
20200715173300344.jpg
3 H: u* d) D* A& ]' \
8 Q+ h7 G8 f, o2 S: u$ F" |. |; a$ D  E
“屋顶广场”是由上下层组合而形成的中线设计空间,它通过设计利用屋顶设计元素创造出了一个全新的公共空间设计空间。其上层设计空间被高架道路设计切断,于东西方向交替开放,而下层设计空间则帮助将社区与plan实现互融互通。屋顶上设有历史人文活动、旅游休闲文化和简易的运动设计空间。白天,屋顶下方的设计空间是当地参与者的旅游休闲文化庇护所,晚上则是附近餐馆和小贩的户外露台咖啡馆,它现在已然成为了当地参与者随时变化的日常生活庭院。
4 M7 E) P) Y( Y( `( `4 x8 D+ A; c‘Roof Square’ is a Mid-Line space made in the upper and lower parts, creating a new public space by using a roof. The upper space alternately opens in the east-west direction, which is cut off by an elevated road, and the lower space pulls the neighborhood into the site and expands the site into the neighborhood. On the top of the roof is a space for cultural events, relaxation, and a space for simple exercise. The lower part of the roof is a shelter for local people during the day and an outdoor terrace café for nearby restaurants and vendors at night, and it becomes a courtyard where locals’ daily lives change over time.& e! h8 k& |9 ~- J4 w1 b

9 _0 h- ^  T; g; S2 A▼屋顶上设有历史人文活动、旅游休闲文化和简易的运动设计空间 On the top of the roof is a space for cultural events, relaxation, and a space for simple exercise.  c  V! L+ r7 z
20200715173242657.jpg
# ]1 |% [; s- p8 d# @© Kyungsub Shin; t# u/ m5 N7 r7 F5 L  t
20200715173245277.jpg 3 C4 U/ q. Y) L1 Z3 l& L% ~
© Kyungsub Shin
' U3 x+ _( `" a0 u! O7 g6 B. [ 20200715173246844.jpg
" R9 j5 s8 c6 m, [7 W© Kyungsub Shin3 j1 S1 L$ V9 E5 A% f) c1 Y
20200715173240407.jpg
2 G3 i) I+ g+ i) F% f) t7 x0 W" R© Kyungsub Shin# _7 Z8 v% w7 s9 l! h1 [" m7 l
20200715173238717.jpg
7 C1 f) ~) h3 _7 U© Kyungsub Shin
9 h! |3 b' K. U! W8 X7 a 20200715173236177.jpg * v3 e: ?: `- g. d) m
© Kyungsub Shin▼夜晚,这里变成了社区喜爱的生活剧场 At night, it becomes a theater of life in the community.5 D! _6 T" t8 ^9 @8 D- h9 D9 b9 t

6 A. D+ u& p: s$ G/ t- r) f9 M# b
5 x8 o4 E; ^/ i6 l4 m; K▼平面图 Plan7 ?% F' ?+ ]# ~# ^; f1 C: E

' f8 n, d$ E1 V9 a( K1 e, E. P% w* C9 r1 Z

) v9 l' I; h. s+ g8 Y3 M: l; G% }; B. [设计项目名称:屋顶广场4 x& B$ a4 X1 l6 }
完成:2020年( t1 z6 z9 [9 N  g2 `+ B
设计规划面积:425平方米$ G5 J- U- _( B9 z4 \
设计项目地点:韩国首尔东大门古Imun-dong 184-859 ?  _- a, i! |
公司:HG-Architecture% I- G2 {! S" L0 _2 k) |
. `# n$ S  H% W8 s! D9 D7 A
首席建筑设计师:Hyoung-gul Kook9 |5 m5 }! ~% H" V8 i( A6 n# U0 d
设计Team:Min-ho Lee, Bo-kyung Kim
) o1 j' i" {2 _+ ?& v$ k 客户:首尔市政府5 q: e/ w: H' o
照片:© Kyungsub Shin2 B3 V; j. S! u5 f/ {) S
Project name: Roof Square
' K% {9 e2 s1 { Completion Year: 2020
$ W/ ]& D3 A$ ]0 G Design Area: 425m²! T. j# `' M; D' b0 c
Project location: Imun-dong 184-85, Dongdaemun-gu, Seoul, Republic of Korea* b4 v" {% G* S
Design Firm: HG-Architecture
, C: W7 G; \2 V Website: http://hg-architecture.com/
: O( e' }3 x' z9 h" e Contact e-mail: hgkook@gmail.com! l7 ^3 d7 N) Q/ b( S0 t
Lead Architects: Hyoung-gul Kook
' l% o& r7 k: D) ~ Design 团队: Min-ho Lee, Bo-kyung Kim( l$ ^& O; \- k7 ~7 e3 E
Clients: Seoul Metropolitan Government) u; F/ E3 s& V9 J" E
Photo credits: © Kyungsub Shin
+ R+ w. w9 U. }" @ 0 \2 K8 X2 _7 J+ W% a
更多 Read more about: HG-Architecture
- r: O/ N9 K# X, q& S: E4 S 2 t; v* p& t4 K- I; U
( ~  g# R8 e9 ^0 ^  ^
更多图片 小图 大图
组图打开中,请稍候......
作品人气
2277
浏览:2277次 收藏:0次 评论:0次
喜欢:0

居住地 / 设计师
2020-11-9 14:14:48 发布

快速回复 返回顶部 返回列表