Solvallsparken体育公园开放性社交公园|景观建筑规划案 ...

系统分类: 景观设计作品 景观设计

设计师:KCMP

风格:现代 / 属性:暂无 /
版权:学习欣赏评论_原版权归原作者所有 / 项目地:- / 设计企业(团队):- / 完成时间:- / ©发表于 2020-4-28 13:49:41
4533 热度

Solvallsparken是一个受欢迎的新公园,明显促进了体育锻炼,并鼓励儿童和年轻人将ipad和手机留在家中,在现实中见面。公园具有很强的个性,已成为儿童,青少年和成人之间进行社交互动的重要场所。是一种流行的新园区,明确促进体力活动,鼓励儿童和青少年在家庭和满足在现实中离开iPad和手机。该公园具有很强的个性,已成为儿童,青少年和成人之间进行社交互动的重要场所。
Solvallsparken是位于乌普萨拉Rosendal的新区公园,该区计划容纳3500套新房屋。其目标是创建一个吸引人的公园,该公园的聚会路径与所有年龄段的活动场所相衬,该公园可促进体育锻炼,体育,健康和社交聚会。

               
                        
                                
Solvallsparken_1_Alex-Giacomini.jpg
                        
                                
                                @Alex Giacomini
                                
                        
                                
Solvallsparken_2_Alex-Giacomini.jpg
                        
                                
                                @Alex Giacomini
                                
                        
                                
Solvallsparken_3_Alex-Giacomini.jpg
                        
                                
                                @Alex Giacomini
                                
                        
                                
Solvallsparken_4_Alex-Giacomini.jpg
                        
                                
                                @Alex Giacomini
                                
                        
                                
Solvallsparken_5_Alex-Giacomini.jpg
                        
                                
                                @Alex Giacomini
                                
                        
                                
Solvallsparken_6_Alex-Giacomini.jpg
                        
                                
                                @Alex Giacomini
                                
                        
                                
Solvallsparken_7_Alex-Giacomini.jpg
                        
                                
                                @Alex Giacomini
                                
                        
                                
Solvallsparken_8_Alex-Giacomini.jpg
                        
                                
                                @Alex Giacomini
                                
                        
                                
Solvallsparken_9_Alex-Giacomini.jpg
                        
                                
                                @Alex Giacomini
                                
                        
                                
Solvallsparken_10_siteplan.jpg
                        
               

An important goal of the project was to give the park a distinctive identity. Therefore, a common walking and cycling route through the area was designed as a multifunctional pathway, which could be used for training, warm up before exercise and as a place for activity itself. The pathway is designed with yellow lighting poles and equipment that consistently reinforces the parks identity. A series of activity areas for play, sports and togetherness are linked to the pathway. The park’s activity areas offer something for everyone. In the more quiet part of the park there is a playground for children and toddlers between 1-5 years. Next to the playground there is an outdoor gym and boot camp trail. In the central part of the park more challenging play for children between 3-12 years can be found, with swings, a spinning disc, trampolines, wooden deck, and a big jungle gym. With an eye for the sunnier weather, the southern part of the park has activity areas for young people and older children, with parkour, a climbing wall, tennis wall, beach volleyball court, streetball (half-court basketball), outdoor table tennis, boule, and even an outdoor indoor (half-scale) floorball space! In connection with the activity areas for young people there are also 65 meters of bleacher seating. Open lawns for picnics and ball games serve to hold the parts of the park together while merging into the city forest in the west. A larger open lawn in the southern part of the park offers space for ball games, frisbee, aerobics, and soccer. The park has been designed in consultation with the adjacent SEB Usif Arena, where indoor areas are available for tennis, gym, and full-court basketball among much else. Along the sunny side of the lane there is a paved swathe with benches, sofas, lighting, and bicycle racks. This seating area will be basking in good weather, while still overlooking the activity area and the open grass areas. Running along the furnished swathe, discretely dimensioned berms subdivide areas of the border lawn, while landscaped plants, scattered birches, and solitary flowering shrubs form a green boundary towards the adjacent residential buildings and a green backdrop enclosing the furnished stretch of Solvallsparken.
Durable materials have been used in the park. The equipment is mainly made of steel and the wooden deck and stage is made of Kirai hardwood. Large 2×2 meter concrete slabs frame the activity areas. The activity areas consist of site-cast rubber and sports coatings in various warm colours.
The park has been intended and crafted as a hangout for all ages.

Project: Solvallsparken
Location: Uppsala, Sweden
Google maps: https://goo.gl/maps/AEGN4Yo6jnK2
Design year:2015
Year of construction: 2016
Area: 20 000 m2
Landscape architect: Karavan landskapsarkitekter
Website: www.karavanlandskap.se
Client: Uppsala municipality
Budget: 1 600 000 EUR
作品人气
4533
浏览:4533次 收藏:0次 评论:0次
喜欢:0

居住地 / 机构用户
2020-4-28 13:49:41 发布

    关闭

    NOTICE上一条 /1 下一条

    快速回复 返回顶部 返回列表