香港清水湾路游泳池休息室游戏室体育设施|景观建筑案例 ...

系统分类: 景观设计作品 景观设计

设计师:KCMP

风格:现代 / 属性:暂无 /
版权:学习欣赏评论_原版权归原作者所有 / 项目地:- / 设计企业(团队):- / 完成时间:- / ©发表于 2020-4-28 13:48:42
1608 热度
Clearwater Bay 区距香港市中心仅一小时车程。 这些半岛上郁郁葱葱的绿色山丘,美丽的海湾和小村庄,与香港的摩天大楼和城市喧嚣截然相反。
自2014年以来,新世界开发公司一直在“ Pavilia山”上工作,这是一个非凡的新定居点,坐落在起伏的丘陵和现有村庄之间。小规模,手工艺,社区和共享设施是这个新社区概念的重要支柱。像Minsuk Cho(大众研究)和Adrian L. Norman(ALN)这样的著名建筑师都为Mount Pavilia做出了贡献,就像许多国际知名艺术家一样。由Minsuk Cho设计的White Yard Club和White Yard Gallery是社区建筑。他们有一个明亮的白色混凝土立面,并设有多个设施,如游泳池,休息室,游戏室,体育设施,酒吧,餐厅,咖啡厅,洗衣服务,画廊和食品市场。一座有机形状的桥将两座建筑与680套公寓和25公顷的大型中央公园相连。这个公园是由ALN设计的,形成了新定居点的核心,将室外游泳池,游乐设施和城市耕作结合在一起。这些公寓像“墙”一样围绕着中央公园而建:这样,每位居民都可以在社区公园以及郁郁葱葱的绿色周围景观中一览无余。最重要的是,该社区禁止汽车通行。地下停车场。每个居民都可以在社区公园以及郁郁葱葱的绿色周围景观中尽享美景。最重要的是,该社区禁止汽车通行。地下停车场。每个居民都可以在社区公园以及郁郁葱葱的绿色周围景观中尽享美景。最重要的是,该社区禁止汽车通行。地下停车场。
2015年,Carve被要求为克利尔沃特湾的五个游乐空间设计一个设计;一个供幼儿玩耍的游乐区,一个城市农场,一个位于中央公园的大孩子游乐区,一个水上游乐区以及一个室内图书馆和教育性游乐区。克利尔沃特湾俱乐部会所的独特建筑,其流畅的造型,明亮的白色外墙和透明的部件,一直是所有游乐区设计的起点。因此,尽管游戏元素彼此分开放置,但它们显然是一个家庭的一部分。
New World Development has been working on ‘Mount Pavilia’, an extraordinary new settlement wedged in between the rolling hills and existing villages, since 2014. Small scale, artisan crafts, community and shared facilities are important pillars of the concept of this new neighbourhood. Famous architects like Minsuk Cho (Mass Studies) and Adrian L. Norman (ALN) have contributed to Mount Pavilia, just like a number of internationally renowned artists. The White Yard Club and White Yard Gallery, designed by Minsuk Cho, are community buildings. They have a bright white concrete facade, and house several facilities like a swimming pool, lounge, game rooms, sports facilities, bar, restaurant, café, laundry services, gallery and a food market. An organically shaped bridge connects the two buildings with the complex of 680 apartments and the 25 hectares large Central Park. This park has been designed by ALN and forms the heart of the new settlement, stitching together the outdoor pool, play facilities and urban farming. The apartments are built around the Central Park like a ‘wall’: in this way, every resident has a perfect view on the the community park as well as the lush green surrounding landscape. On top of this, the neighbourhood is car-free; parking is arranged underground.
In 2015, Carve was asked to create a design for five play-spaces in Clearwater Bay; a play-zone for toddlers, urban farming, a play-zone in Central Park for older children, a waterplay zone, and an indoor library and educational play-space. The distinct architecture of the Club House of Clearwater Bay, with its flowing shapes, bright white facades and transparent parts has been the starting point for the design of all play-zones. Thanks to this, the play elements are an obvious part of one family, despite being located separately from each other.
               
               
                        
                                
Carve_CLEAR-WATER-BAY-ROAD_UK_plandrawing.jpg
                        
                                
                                @Elger Blitz
                                
               
               
               
                        
                                
clear-water-bay-rd_toddler_elger-blitz-2.jpg
                        
                                
                                @Judie Au
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_central-park_elger-blitz-2.jpg
                        
                                
                                @Elger Blitz
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_central-park_elger-blitz-3.jpg
                        
                                
                                @Elger Blitz
                                
               
               
               
                        
                                
clear-water-bay-rd_central-park_judie-au-7.jpg
                        
                                
                                @Elger Blitz
                                
               
Waterplay zone
The waterplay zone is situated next to the swimming pool, and because of its shallowness (5 and 30 cm) it is suitable for children. Carve designed a sliding sculpture and interactive water table, that activate the two zones of the pool in their own way. The water table is part of the deepest part of the basin, and acts as a play island that lies just below the water surface. Children are encouraged to collaborate; by pressing the sensors, different water jets are activated, creating an ever changing game of sprayers and lighting. Especially at night, the result is spectacular. In the shallow zone, the sliding sculpture is situated. The object is made of perforated steel; white on the outside, magenta on the inside, creating a moire effect. The slide is integrated into the object, that stands as a monolith in the water basin, lighting up at night like a sculpture.
               
               
                        
                                
HK_Clear-Water-Bay-Road_waterplay.jpg
                        
                                
                                @New World Development
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_elger-blitz-2.jpg
                        
                                
                                @Elger Blitz
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_elger-blitz-7.jpg
                        
                                
                                @Elger Blitz
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_judie-au-6.jpg
                        
                                
                                @Judie Au
                                
               
               
               
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_judie-au-5.jpg
                        
                                
                                @Judie Au
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_judie-au-7.jpg
                        
                                
                                @Judie Au
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_judie-au-8.jpg
                        
                                
                                @Judie Au
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_judie-au-9.jpg
                        
                                
                                @Judie Au
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_new-world-development-1.jpg
                        
                                
                                @New World Development
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_elger-blitz-3.jpg
                        
                                
                                @Elger Blitz
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_elger-blitz-4.jpg
                        
                                
                                @Elger Blitz
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_new-world-development-2.jpg
                        
                                
                                @New World Development
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_new-world-development-4.jpg
                        
                                
                                @New World Development
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_judie-au-11.jpg
                        
                                
                                @Judie Au
                                
                        
                                
clear-water-bay-rd_indoor_judie-au-4.jpg
                        
                                
                                @Judie Au
                                
                        
                                

                        
                                
                                @Judie Au
                                
               
Carve won the BCI Asia Interior Award for the indoor playground in 2018.


Short office name: Carve
Carve team: Elger Blitz, Hannah Schubert, Jasper van der Schaaf, Thomas Tiel Groenestege, Marleen Beek, Elke Krausmann, Clément Gay, Mark van der Eng
Role of the office in the project:
In 2015, Carve was asked to create a design for five playspaces in Clearwater Bay; a play-zone for toddlers, urban farming, a play-zone in Central Park for older children, a waterplay zone, and an indoor library and educational play-space. The distinct architecture of the Club House of Clearwater Bay, with its flowing shapes, bright white facades and transparent parts has been the starting point for the design of all play-zones. Thanks to this, the play elements are an obvious part of one family, despite being located separately from each other.
Other designers involved in the design of landscape:
Housing/buildings: Minsuk Cho
Landscape: Adrian L. Norman (ALN)
Website: https://www.mountpavilia.com.hk/home
Client: New World Development, Hong Kong
Project location: 663 Clear Water Bay Road, Hong Kong, China
Design year: 2015-2016
Year Built: Summer 2017
作品人气
1608
浏览:1608次 收藏:0次 评论:0次
喜欢:0

居住地 / 机构用户
2020-4-28 13:48:42 发布

    关闭

    NOTICE上一条 /1 下一条

    快速回复 返回顶部 返回列表