Lutgardiscollege playground校园绿色游乐场 |景观建筑 ...

系统分类: 景观设计作品 景观设计

设计师:Ellagundu

风格:现代 / 属性:暂无 /
版权:学习欣赏评论_原版权归原作者所有 / 项目地:- / 设计企业(团队):- / 完成时间:- / ©发表于 2020-3-23 16:52:27
1290 热度
两年前,Lutgardiscollege游乐场看起来像比利时的其他大多数游乐场 :混凝土摊铺机的墙面灰暗,灰色表面,几乎没有什么挑战。 这种运动场通常是“足球王”的主权领域,卢加德大学也是如此。 结果? 不在游戏中的小学生被迫进入边缘。 在任何程序,挑战,经验或美丽等方面都没有这些余地。 孩子们并不能真正享受到充实的生活,这会导致教室中的欺凌,伤害和注意力集中问题。 这样的地方根本没有整体的视觉吸引力和美感。 如果您考虑一个小学生遇到这种户外空间有多少年,那真是一件可悲的事情。 对于某些人来说,它甚至可能是他们遇到的唯一户外空间。
Studio Basta: Two years ago, the Lutgardiscollege playground looked much like most other playgrounds in Belgium: a wall-to-wall dull, grey surface of concrete pavers, posing very little challenge. This type of playground often serves as the sovereign domain of ‘king football’, which was true of Lutgardiscollege as well. The result? Schoolchildren not in the game are forced into the margins. These margins are absent of any programme, challenge, experience or beauty, among others. Children aren’t really free to enjoy themselves to the full, which leads to bullying, injuries and concentration problems in the classroom. The overall visual appeal and aesthetics of places like this simply isn’t present. It’s a sad affair if you consider how many years a schoolchild encounters this kind of outdoor space. For some it may even be the only outdoor space they do encounter.
               
               
                        
                                
DSC04709.jpg
                        
                        
                                
DSC04711.jpg
                        
                        
                                
IMG_7214.jpg
                        
               

A place for everyone
Transforming these kinds of playgrounds into green, adventure-packed spaces offers so many more opportunities and benefits. The spatial layout, varied programme and the green, adventure-packed design ensure that every schoolchild has a good time, whether in a group or alone, both actively and passively. According to scientific studies, playgrounds like this lead to less bullying and injuries and result in children heading back to their classrooms with more energy once playtime is over. The final outcome is improved scholastic performance. Two years after building, the school board can testify to the validity of those studies.
Smart spatial layout
At Lutgardiscollege, the spatial plan was characterised by a series of islands. Some of these were developed into hills, while others were at ground level or shaped into recessed seating areas. Different programmes were linked to the different islands: from a sandbox for the littlest ones, to a football arena for the youth. By linking a certain programme to a specific island, the age groups are separated without losing the spatial unity or having to resort to unimaginative barriers and/or “invisible lines”. The new playground shrank (due to a new, neighbouring residential development) from 3,000 m² to 1,850 m², while still intended for use by the same number of pupils. The smart spatial plan – e.g., the space for youth to play football no longer encompasses the entire playground, but is now a smaller, recessed football arena – and the 3D experience of hills (‘around, through, over, etc.’) makes it so that the reduced space isn’t noticeable, quite the opposite in fact! The playground as a whole has been made green. The hills are sown with a mixture of flowers and have been planted with shrubs. 25 trees were planted so that in the coming years they will create a lovely canopy. All of the plants grow well in an urban context and can handle the rough and tumble that playtime entails. The green design (un)consciously contributes to greater visual appeal.
               
               
                        
                                
MDC_SB_LC__1_001_HR.jpg
                        
                        
                                
MDC_SB_LC__1_002_HR.jpg
                        
                        
                                
MDC_SB_LC__1_004_HR.jpg
                        
                        
                                
@studio-basta.jpg
                        
                        
                                
MDC_SB_LC__1_005_HR.jpg
                        
                        
                                
MDC_SB_LC__1_006_HR.jpg
                        
                        
                                
MDC_SB_LC__1_009_HR.jpg
                        
                        
                                
MDC_SB_LC__1_010_HR.jpg
                        
                        
                                
MDC_SB_LC__1_012_HR.jpg
                        
                        
                                
MDC_SB_LC__1_017_HR.jpg
                        
                        
                                
MDC_SB_LC__1_018_HR.jpg
                        
                        
                                
160207_poster-DO_Lutgardis.jpg
                        
                        
                                
zone-kleuters.jpg
                        
                        
                                
zone-basisschool.jpg
                        
                        
                                
zone-secundair.jpg
                        
                        
                                
20160810_122343.jpg
                        
                        
                                
20160810_124807.jpg
                        
                        
                                

                        
               

Project Name: Schoolyard St Lutgardiscollege, Oudergem, Brussels
Landscape architects: Studio Basta
In corporation with: ARA (technical support) – Urban Platform (Architects)
Design year: 2015 -2016
Construction year: summer 2016 (phase 1) – summer 2017 (phase 2)
Area: 1850 m²
Construction Budget: 270.000 euro (excl tax)
Image credits: Studio Basta & Michiel De Cleene
作品人气
1290
浏览:1290次 收藏:0次 评论:0次
喜欢:0

居住地 / 景观设计师
2020-3-23 16:52:27 发布

快速回复 返回顶部 返回列表