广场上的开放公园-红色创意小品|景观建筑规划案例 ...

系统分类: 景观设计作品 景观设计

设计师:Ellagundu

风格: / 属性: /
版权: / 项目地:- / 设计企业(团队):- / 完成时间:- / ©发表于 2020-3-14 13:48:34
1132 热度
LAND arkitektur:在Masmo,您会发现斯德哥尔摩最壮观的地铁入口之一。 一座长有悬崖和松树的细长山峰作为广场的背景,广场的入口处被塑造成一个混凝土盒带被推入山坡的形状。 尽管这座山雄伟壮观,但在每天赶往地铁的路上几乎看不到。 曾经是广场上关注中心的高架花园床已被拆除。 取而代之的是,创建了一个巨大的开放空间,上面放置了红色和橙色的极点网格。 立杆的垂直和对比品质突出了山脉,同时防止了不必要的汽车通行。 一个大的缝隙被用作动机,在充满碎玻璃和草簇的正方形上形成裂缝。 实际上,一个用木头覆盖的大盒子实际上是区域供热管的保护沉箱。 在傍晚,山峦被照亮。 自从地铁入口开通以来,就已经建造了相邻的Solhagaparken。 楼梯从广场一直通往活动公园,活动公园是在与Huddinge市政府和附近学校密切对话后建立的。 与地铁入口相连的几个设计元素使其成为一个共同项目的一部分:红杆和预制的金属套管混凝土管,可作为座椅,植物和娱乐功能。
LAND arkitektur: In Masmo you will find one of Stockholm´s most spectacular metro entrances. An elongated mountain with cliffs and pine trees stands as a backdrop to a square where the entrance to the station is shaped as a concrete cassette pushed into the mountain hillside. Even though the presence of the mountain is prominent and majestic, it is barely visible in the everyday rush to the metro. A raised garden bed that used to be the center of attention on the square, has been removed. Instead, a grand open space has been created on which a grid of red and orange poles has been placed. The vertical and contrasting qualities of the poles emphasize the mountain and at the same time prevent unwanted car traffic. A large crevice is used as motive, shaping a crack on the square filled with shattered glass and grass tufts. A large box covered in wood is in fact a protective caisson for district heating pipes. In the evenings, the mountain is illuminated. Since the entrance to the metro was inaugurated, the adjacent Solhagaparken has been built. A stairway leads from the square down to an activity park, which has been established in close dialogue with the municipality of Huddinge and an adjacent school. Several design elements are linked to the metro entrance making it part of one common project: The red poles and the prefabricated metal-cased concrete pipes which serve as seating, plantings and play functions.
               
               
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_1_Mauro_Rongione.jpg
                        
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_2_Mauro_Rongione.jpg
                        
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_4_Mauro_Rongione.jpg
                        
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_3_Mauro_Rongione.jpg
                        
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_5_Olof_Thiel.jpg
                        
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_6_Olof_Thiel.jpg
                        
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_7_Mauro_Rongione.jpg
                        
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_8_Ulf_Lundin.jpg
                        
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_9_Ulf_Lundin.jpg
                        
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_10_Ulf_Lundin.jpg
                        
               

Masmo- Solhaga is a project with a very small budget (Ca 1 million euro in total on 12 000 m2 park and square). It is an attempt to create an important public space with small means by using standard equipment in a different way. The project has become a new important destination in an area that has struggled with rather low economic and social conditions. The small budget has driven the project to use standard equipment differently and for new uses:
– The red poles are standard equipment used for orientation, here they hinder cars from driving up to the metro entrance, “downscaling” the large landscape.
– The large concrete cylinders are normally used as water cisterns underground. Here we have used them as playground equipment, planting cylinders to be used as a new type of seating and for lightning features.
– The edges in the park are normally tools for ground reinforcement. A very cheap way of defining edges between different surfaces.
– Granit slabs are reused from the previous design, cheap and recycled material are used as far as possible.
The features and the design have created a rich environment with a variety of functions out of a space that before was nondescript. Solhagaparken-Masmo has become a new destination even for people outside the community and has stimulated people from different parts of the city to meet. Safety used to be a big issue in the area, especially at night. Therefore, a lot of effort has been put into the lightning design. Outside the metro entrance the large cliff is illuminated in a rather spectacular way. The lightning system in the playground consist of large masts which have a red bottom light that resembles the red poles. The concrete tubes are also used for a horizontal light of a different colour. Masmo/Solhagaparken is proof that good design and an important public space can be created with a small budget combined with good analyses that include natural features (such the dramatic nature) and a close dialogue with the potential users.
               
               
                        
                                
Masmo_Solhagaparken_LAND_11.jpg
                        
               


Project name: Masmo Solhagaparken
Short office name: LAND arkitektur
Role of the office in the project: Landscape architect
Website: landarkitektur.se
Client: Huddinge municipality
Lightning: Michael Hallbert
Contractor: Y2 Anläggning, Spentab
Project location: Masmo metro station (red line), Stockholm
Area: 12.000 m2
Design year: 2012-2013
Year Built: 2013-2015
作品人气
1132
浏览:1132次 收藏:0次 评论:0次
喜欢:0

居住地 / 景观设计师
2020-3-14 13:48:34 发布

快速回复 返回顶部 返回列表